Try before you die: Kanoën in de Ardennen

In de Ardennen is kanoën natuurlijk een van de outdooractiviteiten die je het beste kunt doen. Zeker in het voorjaar als de waterstand nog hoog is kun je hier een paar uur of zelfs de hele dag voor uitrekken.  Binnen onze familie zal deze kanotocht nog wel wat jaren ter sprake komen. Waarom vertel ik je.

Kanoën in de Ardennen

Op veel plekken in de Ardennen kun je kanoën of kayakken. Op de rivieren Lesse, Ourthe, Semois en Amblève kun je dit het beste. Bij deze rivieren vind je overal wel aanbieders voor kanotochten. Je peddelt altijd stroomafwaarts, iedere aanbieder heeft verschillende afstanden. Wij vertrokken in het stadje Durbuy en reserveerden bij Adventure Valley.

Ons kano-avontuur

Met zijn tienen, vijf duo’s gingen we tijdens ons familieweekend op pad om 3 uur te kanoën. De bus zette ons op 12 km van Durbuy af en daarmee peddelden we de de rivier de Ourthe af. Bij de start kregen we ons zwemvest aan en een tonnetje voor onze spullen. Ik had de eer om met mijn vader te gaan. Het ene duo had bij de start al meer succes dan de ander. Maar ik mocht niet klagen met mijn vader.  We lagen al gauw op kop en moesten zelfs wachten op de andere. Waarom werd deze tocht dan toch zo gedenkwaardig werd…

Het was namelijk de tocht waarmee ik met mijn vader omsloeg, haha. Een stukje van de rivier was het best smal door de begroeing en ook ondiep. Een tak raakte bijna ons hoofd, dus ik tikte hem aan zodat hij mijn hoofd niet raakte. Mijn vader greep de tak vervolgens vol vast en trok ons om. Daar lagen we. De peddels stroomden al weg en de kano was gelijk vol. Enorm zwaar om hem weer om te kiepen. En de rest van de familie kon natuurlijk niet anders dan lachen. Na deze kieper moesten we zeker nog 1,5 uur verder. We haalden de eindstreep en hebben er enorm om gelachen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tips voor een kanotocht

Trek als je wilt kanoën zeker kleding aan die makkelijk nat kan worden. Een sportbroekje bijvoorbeeld. Neem als het zonnetje fel schijnt ook een petje mee. Waterschoentjes zijn dus wel handig als je in en uit de kano wilt stappen. De kanotochten zijn fysiek best zwaar, dus eten en drinken meenemen is ook erg aan te raden. Neem eventueel een waterproof tas mee en zo min mogelijk waardevolle spullen.

Andere outdoor-activiteiten

In de Ardennen kun je natuurlijk allerlei outdoor-activiteiten ondernemen. Leuk met vrienden of familie voor een familieweekend, vrijgezellenweekend of teambuildingsuitje. Wat dacht je van dit Challenge park, ziplinen of MTB parcours. Liever rustig aan wandelen? Dit zijn de mooiste wandelingen in de Ardennen volgens Stripe Away!

ensannereist ondernam al eerder de volgende try before you die activiteiten in de buurt van de Ardennen:

Met dank aan Jessica en Caroline voor de foto’s!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Try before you die: Kanoën in de Ardennen”
  1. Jenny schreef:

    Wat leuk! Ik heb met school gekajakt in de Ardennen, al weet ik niet precies waar. Ik was de enige docent die niet door de leerlingen omver gegooid werd.

  2. Diana schreef:

    Ben ooit in de Ardennen geweest en konden toen helaas niet kanoenen of kayakken wegens de lage waterstand. Gelukkig woon ik niet heel ver van deze plek en gaat dit zeker nog is gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl