De 10 beste tips voor je stedentrip Venetië!

De 10 beste tips voor je stedentrip Venetië! Venetië is wellicht niet de eerste stad waar je aan denkt voor een weekendje weg. Ik kan het je zeker aanraden. Drie à vier dagen kun je hier zeker vertoeven om de mooiste plekjes te ontdekken. Want achter het drukke San Marco Plein gaat veel meer schuil.

De 10 beste tips voor je stedentrip Venetië!


 • 1. Laat je koffer thuis

Met alle bruggetjes, steentjes en meerdere keren overstappen vanaf het vliegveld (lopen-bus-waterbus-lopen) is een (zware) koffer echt een gedoe. Kies voor een backpack dat is echt comfortabeler dan zeulen met je koffer.

Venetië Do'sDSC_0203

 • 2. Boek een appartement in de wijk Castello

Hotels zijn duur in Venetië zeker die op A-locaties rondom het Grand Canal. Steeds meer `Venetianen verhuren daarom hun appartement. Wij huurden ons appartement via Faville. Doordat we zelf ook ontbijt maakte en we hier zelfs nog een keer gekookt hebben konden we aardig de kosten in de hand houden! Castello is een fijne week bij waterbus station Giardini. Hier bevind je je dus tussen de locals!

Venetië Do'sDSC_0003

 • 3. Onbeperkt waterbus

Alles maar dan ook alles gaat in Venetië over het water. De waterbus is daarmee het snelste vervoersmiddel. Je kunt een voordelige kaart kopen voor 72 uur. Zo kun je hop-on-hop-off door de stad. De bussen komen af en aan en zo hoef je nooit lang te wachten. Bovendien kun je hiermee ook de stad vanaf het water (Grand Canal) bekijken.

Venetië Do'sDSC_0180

 • 4. Ga op zoek naar leuke galeries

Venetië staat internationaal bekend om haar glaskunst. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht op allerlei soorten kunstenaars. Je vindt dan ook vele galeries verspreid door de stad. Hier kun je gratis binnenkijken en mooie dingen bewonderen. Let wel met een rugzak mag je hier meestal niet naar binnen. Dus anders even ombeurten gaan :).

Venetië Do'sDSC_0291

 • 5. Stap niet in een gondel

Een gondelvaart lijkt verleidelijk maar doe het niet! Het kost gemiddeld 80 euro per persoon. En zeg nou zelf, dat geld besteed je toch liever ergens anders aan?

Venetië Do'sDSC_0096

 • 6. Verken de eilanden in de lagune

Rondom Venetië liggen allerlei andere lieflijke eilandjes. Murano en Burano zijn hierbij echte aanraders om te bezoeken. Murano is het glaseiland waar alle glaskunst gemaakt wordt en Burano het eiland met de gekleurde huisjes. Bijkomend voordeel is dat je met je waterbuskaart deze eilanden zonder extra kosten kan bezoeken.

Venetië Do'sDSC_0600

 • 7. Negeer de straatverkopers

Selfie sticks, lichtgevende stuiterballen, rozen, armbandjes en vliegende lampjes. Laat je niet gek maken door de irritante straatverkopers die je zeker op de drukke plekken veel tegen komt. Het is je de energie niet waard om je door hun te laten irriteren!

Venetië Do'sDSC_0030

 • 8. Zonsondergang aan de waterkant

Zoek uit – bij helder weer – hoe laat de zonsondergang plaatsvind en neem plaats ter hoogte van Giardini. Zo kun je genieten van een heel romantisch moment. Er staan tientallen bankjes aan de waterkant, koop een fles wijn en enjoy!

Venetië foto'sIMG_7051

 • 9. Beklim de balkon van de Basiliek

Vanaf balkon heb uitzicht op beide zijden van het plein. Ik vond het echt genieten om te kijken naar het gekrioel van de mensen menigte dat zich op het plein beweegt.

Venetië Do'sDSC_0060

 • 10. Vergeet je fototoestel niet!

Venetië is misschien wel de meest fotogenieke stad die ik bezocht heb. Een goede fotocamera is dus een echte must om een mooie reportage te maken van je trip.

Venetië foto'sDSC_0103

Meer tips voor Venetië

ensanne heeft meerdere tips voor je bezoek aan Venetië, want er is genoeg te beleven in deze waterrijke stad. En natuurlijk kun je ook uitstappen naar de romantische stad Verona.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “De 10 beste tips voor je stedentrip Venetië!”
 1. Jaaaa, Venetië! Nog niet zo lang geleden ging ik er éindelijk naartoe. Wat een mooie stad! Ik schreef er zelf ook een uitgebreide post over.

 2. Handige tips! Ik ga er volgende week heen. Ik ben er al eens eerder geweest en toen viel het tegen, maar nu is het carnaval en heb ik er echt zin in

 3. […] Tip: Je zou de roadtrip natuurlijk ook kunnen beginnen in Milaan. Hier zijn bezienswaardigheden te over. Natuurlijk de Duomo met meer dan drieduizend torentjes en beeldjes.Maar ook het Castello Sforzesco en de Torre Branca, een uitkijktoren met mooi uitzicht over Milaan. Vanuit Milaan maak je ook een mooi uitstapje naar het Comomeer of de stad Bergamo. Lees hier nog veel meer tips voor Venetië. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl