Salta, een stukje Spanje in Argentinië

Salta, een van de meest Spaanse steden in Argentinië. Ook een van de grootste steden in het noorden van Argentinië. Een stad midden op de oude zilverroute, van Bolivia naar Buenos Aires. Een mooie stad, met een nog mooiere omgeving.Reistips Salta Argentinië

Salta La Linda, oude kolonie van Spanje

Deze oude kolonie van Spanje ligt tegen het Andesgebergte aan, en heeft de bijnaam La Linda, oftewel “de mooie”. Het is een stad waar je vele koloniale trekjes ziet in de kerken, gebouwen en zelfs de straten. De pleinen in Salta doen je denken aan een plein in Madrid of Barcelona en de gebouwen die het plein omringen ook. Overal zie je de koloniale invloeden terug.

Geen wonder dat Salta ook wel La Linda genoemd wordt. De mensen hebben hier meer Boliviaanse/Peruaanse trekken, iets wat totaal verschillend is als bijvoorbeeld in Iguazú of Buenos Aires. Ik vind het prachtig om te zien.

Argentinië staat natuurlijk bekend om zijn geweldige vlees en wijnen, maar geloof me, na drie weken vlees eten ben je daar wel een beetje klaar mee. Het is daar niet normaal om groente te serveren zoals wij dat hier doen. We waren dan ook blij dat we een vegan restaurant tegenkwamen. Het was een verademing om smoothies en groente te eten!

In Salta kun je met een soort kabelbaan naar boven gaan. Je hebt dan uitzicht over de hele stad, een prachtig gezicht. Bovenaan op de berg kun je rondlopen en is er een soort van park gemaakt waar je kan sporten. Natuurlijk staan er overal toeristenkraampjes.

 

Bezienswaardigheden en tips voor stedentrip Salta

  • In Salta ligt het MAAM museum. Het is een niet al te groot museum, maar herbergt de geschiedenis de Inca’s. In 1999 vonden archeologen in Incagraftombes drie bevroren kinderlijken, in de kraters van de 6,739 meter hoge Argentijnse vulkaan Llullaillaco. Door de koude temperaturen waren de 500 jaar oude mummies perfect bewaard gebleven. Het is interessant om te weten hoe deze mensen hebben geleefd, waarom de kinderen zijn geofferd en hoe de Inca’s leefden in die tijd.
  • La Salina Grandes, zoutvlaktes op ongeveer 4700 meter hoogte. Echt prachtig om dit te aanschouwen. Het is een prachtige rit door de bergen, met mooi uitzicht.
  • Quebrada de Cafayette, beroemd om zijn wijnen. Vanwege de hoge ligging heb je hier een andere druif en dit proef je dan ook in de wijn!
  • Purmamarca en Quebrada de Humahuaca. Dit zijn authentieke Argentijnse bergdorpjes. Onderweg is er helemaal niks, en dan ineens vind je twee dorpjes. Ze leven hier van het tourisme wat onderweg is naar de Salina Grandes. De moeite waard om in deze dorpjes een stop te maken!
  • Er is ook een treintje, Tren a las Nubes, die gaat helemaal naar boven in de bergen. Helaas konden wij deze niet nemen, want hij rijdt niet het hele jaar door, maar als je de kans hebt dit te doen, pak die dan, want het uitzicht vanuit de bergen is prachtig.

Backpacken Argentinië

Salta is een must-stop tijdens backpacken in Argentinië. Bezoek daarnaast zeker de volgende bestemmingen in Argentinië.

Benieuwd hoe je het beste kunt backpacken in Argentinië? Lees de blog van Chantal!

 

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl