In deze steden vind je gave lichtshows in de avond

Wist je dat er in heel veel steden ter wereld (bijna) iedere avond gave lichtshows zijn? En het mooie is dat je die ook nog gratis kunt bezoeken! Veel shows vinden plaats met fonteinen. Benieuwd waar er met het licht gespeeld wordt? En welke lichtfestivals er zijn?

Steden met lichtshows in avond

Lichtshows in Singapore: Gardens by the bay & Marina Bay Hotel

Singapore is de absolute topper als stad voor lichtshows. Er zijn er twee lichtshows in deze stad, die je goed tijdens een overstap van zo’n 48 uur kunt bezoeken. De ene show vindt plaats bij de ‘bomen’ de Gardens in de Bay waarbij de duizenden ledlichtjes ritmisch op de muziek oplichten. De tweede show vindt plaats achter het Marina Bay hotel. Hier is meerdere keren per avond een fonteinen lichtshow. Neem wat biertjes mee in je rugzak en je hebt hier echt een hele avond gratis vermaak. Kijk voor de tijden even ter plekke, ze wisselen nog wel eens!

 

Hong Kong Symphony of Lights show

Ook tijdens een overstap in Hong Kong is er een dagelijkse lichtshow te bekijken. De Symphony of Lights show is het beste vanaf de Tsim Sha Tsui East Promenade te zien en start om 20.00 uur, check even of de tijd klopt als je er bent!)Deze lichtshow duurt zo’n 10 minuten. Vanaf allerlei gebouwen aan de overkant van de rivier worden schijnwerpers opgelicht, met veel lasers. Via de boxen is klassieke muziek te horen. Zorg dat je op tijd bij deze gratis show bent. Je kunt ook een boottocht en diner boeken om deze gave lichtshow bekijken.

Kuala Lumpur lichtshow

De derde Aziatische stad in dit rijtje is Kuala Lumpur. Bij de Petronas Towers, de bekende iconen van de stad, wordt je ook iedere dag bij zonsondergang getrakteerd op de lichtshow met fonteinen. Als je naar het park bij de torens gaat, vind je de lichtshow vanzelf. Op het filmpje lijkt deze erg op de Aquanura uit de Efteling! Op zondag schijn je het beste hier te kunnen zijn, doordat de kantoorgebouwen dan gesloten zijn is er het minste omgevingslicht!
Lichtshow steden avond

Foto: Bidouze Stephane, 123RF

Fonteinshow Barcelona

Aan de voet van Montjuïc in Barcelona vindt ook in de zomermaanden het waterorgel / fonteinshow Font Màgica plaats. De show start hier wat later op de avond om 21.00 / 21.30 uur (kijk voor de exacte tijden ter plekke) en is vooral rondom weekend dagen. Het spektakel is een van de populairste attracties van Barcelona en trekt 2,5 miljoen bezoekers per jaar! Ik herinner me wel dat ik hier erg goed op m’n zakken moest letten voor zakkenrollers, maar verder is het absoluut een gave ervaring!

Eiffeltoren Parijs

Als lichtstad Parijs mag de lichtprojectie vanaf de Eiffeltoren natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het is net of de toren goud oplicht met schitterende en fonkelende lichtjes. Vorig jaar werd voor de 130e verjaardag van het icoon van de stad nog extra uitgepakt. Op speciale dagen zoals de 14e juli is er ook speciale verlichting. Vanaf Place de Varsovie heb je het beste uitzicht over het spektakel.

Van de Eiffeltoren is het helaas niet toegestaan om een foto te delen. Dus die moet je er zelf bij bedenken 😉

Opera House Sydney als filmboek

Ook het Opera House in Sydney doet regelmatig dienst als filmdoek. Helaas kwam ik zelf pas tot de ontdekking van deze lichtshow nadat ik de stad al achter me had gelaten. maar de huidige projectie heet Badu Gili en gaat over water & licht maar vanuit het perspectief van de tribes uit Australië. In de stad is daarnaast jaarlijks het festival Vivid. Dit jaar door de omstandigheden in de wereld helaas gecanceld, maar houdt het voor 2021 in de gaten!

lichtshow avond steden

Foto: Sydney Opera House

Lichtshow Lima: leuk voor kinderen

Een lichtshow die ook heel leuk is voor kinderen (en uiteraard ook voor volwassenen) is de lichtshow in Lima, Peru. Het Circuito Magico del Agua geeft drie shows per avond. In totaal zijn er dertien fonteinen die met licht en lasers dansen. Tikva van Gezin op Reis bezocht deze lichtshow en zegt: “In sommige fonteinen kan je ook spelen maar neem dan wel een handdoek en setje droge kleren mee. Onze dochter wist niet waar te kijken en vond het enorm gaaf.”
Lichtshow steden avond

Foto: Gezin op Reis

Lichtshow steden avond

Foto: Gezin op Reis

Lichtshow bij fontein Dubai Mall

Uiteraard is ook in Dubai, de stad waar niets te gek is. Travelaar zegt daarover: “Wanneer je slechts kort te besteden hebt in Dubai raad ik je aan om de Dubai Mall aan het einde van de middag/het begin van de avond te bezoeken. Je kunt heerlijk eten in de grote foodcourt van de Dubai Mall waar je kunt kiezen uit allerlei wereldse gerechten. Hierna loop je naar buiten waar je de Fountain Show absoluut niet mag missen.” De show vindt vanaf 18.00 uur iedere dag plaats (kijk voor de exacte tijden ter plekke) en begint ieder half uur. Je hebt daarbij een mooi uitzicht op het icoon van Dubai: Burj Khalifa.

Foto: Tupungato, 123RF

Projectie kathedraal Reims

Ook de gevel van de Notre Dame van Reims doet al enkele jaren dienst als projectie scherm. In de zomermaanden, waarschijnlijk ook weer in 2020 is er een indrukwekkende lichtprojectie te zien die de details op de gevel bijzonder doet uitkomen. De laatste projectie heette Regalia, ik zag de projectie zelf in 2012, al even geleden. Hij is waarschijnlijk nog gaver door nieuwe technieken!

Las Vegas lichtshow op de Strip

Uiteraard heeft Las Vegas een spectaculaire lichtshow. In een stad waar alles ‘over the top’ is mag dit natuurlijk niet ontbreken. De show vindt hier plaats aan de Strip bij de Bellagio fonteinen. In de avonden zijn deze volgens een schema regelmatig (om het kwartier of half uur) te zien. Bekende nummers zoals ‘My hart will go on’ van Celine Dion en ‘Fly me to the moon’ van Frank Sinatra krijgen een waar waterballet. Daarna kun je uiteraard het casino in duiken.

lichtshows avond steden

Foto: Valentyna Zhukova, 123RF

 

Lichtfestivals over de wereld

In Nederland hebben we natuurlijk twee bekende lichtfestivals: GLOW EindhovenAmsterdam Light Festival en daarnaast het Vuurwerkfestival Scheveningen. Ook op veel andere plekken ter wereld zijn er lichtfestivals:

 • Berlijn: Met geweldige projecties op onder meer de Branderburger Tor wordt Festival of Lights georganiseerd. Van 11 t/m 20 september 2020 in de Duitse hoofdstad.
 • Lyon: Fête des Lumières, vindt ieder jaar in december plaats, in 2002 van 5 t/m 8 december en is het grootste lichtfestival van Frankrijk.
 • Gent: Lichtfestival Gent, vindt om de drie jaar in de stad plaats en heeft altijd de crème de la crème van lichtkunstenaars over de vloer. In 2021 van 27 tot 31 januari.
 • Praag: Signal Festival is een lichtfestival in de oude stad met een groot cultureel randprogramma. Vindt dit jaar van 15 t/m 18 oktober 2020 plaats.
 • Heidelberg Illuminated: de romantische Duitse stad heeft een jaarlijks vuurwerkfestival. Ikreis.net was erbij. Dit jaar op 5 september 2020.
 • Montréal: evenementenhoofdstad van de wereld is natuurlijk Montréal en een eigen lichtfestival mag dan niet ontbreken. In 2021 wordt Montréal en Lumière van 18 t/m 28 februari georganiseerd.
 • Scandinavië: Lights in Alingsas is het grootste lichtfestival van Scandinavië en vindt dit najaar van 25 september tot 1 november 2020 plaats. Lux in Helsinki wordt in januari 2021 weer georganiseerd.
 • Het grootste lichtfestival van Japan vindt sinds 1995 plaats en de afgelopen editie trok 3,5 miljoen bezoekers! Het vindt in december plaats, data voor dit jaar zijn nog niet bekend.

Ben jij wel eens bij zo’n lichtshow in de avond geweest? Wat vond je er van?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “In deze steden vind je gave lichtshows in de avond”
 1. Kelly schreef:

  Wat een toffe lijst zeg! Singapore lijkt mij sowieso een hele toffe stad. Daar zou ik wel graag naar toe willen gaan. De Eifeltoren is wel heel mooi verlicht ‘s avonds, maar dat is voor mij al heel lang geleden. De fonteinshow in Dubai is echt belachelijk…zo mooi! Ook Las Vegas vond ik de moeite waard. Wat een gekkenhuis.

 2. Jenny schreef:

  Wat een toffe lijst met steden! Helaas had ik afgelopen zomer geen zin om de show van KL in de stromende regen te bewonderen. Die staat nog op m’n bucketlist.

 3. Mirre schreef:

  Ik ga voor Singapore, Hong Kong en Reins. Die lijken me het spectaculairst! Misschien komt het er ooit nog van om die eens te bezoeken *droomt nog even verder*

 4. Yvonne schreef:

  Mooie verzameling lichtshows, een aantal ervan heb ik zelf al mogen bewonderen. De Gardens by the Bay hoop ik ooit met eigen ogen te gaan zien.. lijkt me super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl