Tien leuke tips voor uitjes in de kerstvakantie

Ben jij een van de gelukkigen die deze week een paar dagen vrij heeft? Heb je nog niet echt veel plannen gemaakt? Geen nood, hier zijn tien leuke tips voor uitjes in de kerstvakantie!

 1. Schaatsen op het Museumplein

Ik hou van schaatsen! Als het begint te vriezen gaat het bij mij al kriebelen en als het echt toertochttijd is, neem ik er vrij voor. Helaas is de forecast nog niet op ijs ingesteld, zeker nu het zo’n graad of 10 is, dus nog extra ver weg. Maar een dagje schaatsen is altijd pret. En waar is dat nu leuker dan in het decor van het Museumplein, pal voor het Rijksmuseum.

uitjes in de kerstvakantie301765_520069638025405_1918266108_n

 1. China Light in Zoo Antwerpen

Een paar jaar geleden toverde het park bij de Euromast om tot een waar sprookje. China Light was hier neergestreken. Tot en met 15 januari 2017 kun je ditzelfde wonder nu zien in de Zoo van Antwerpen.  De grote draak is in ieder geval van de partij!

Tip: Blogger Henriëtte van Travel Around With Me bezocht dit lichtfestival al!

Wil je het overigens dichterbij huis zoeken? In Safaripark Beekse Bergen vindt ook Afrika by Light plaats.

uitjes in de kerstvakantieWhatsApp Image 2016-12-27 at 12.33.04

uitjes in de kerstvakantieWhatsApp Image 2016-12-27 at 12.33.02

 1. Top 2000 café

Na Sinterklaas gaan de kerstliedjes een week lang aan, vervolgens begint Serious Request en daarna kan de zender over op Radio 2 voor de Top 2000. Vanuit het Beeld & Geluid Instituut worden de uitzendingen uitgezonden vanuit het Top 2000 café en kun je helemaal opgaan in de sfeer. Een bezoekje is gratis maar let wel je kunt lang in de rij staan.

uitjes in de kerstvakantiePB113992

 1. Mooie tentoonstellingen bekijken in de kerstvakantie

Natuurlijk staat ook deze winter de tentoonstellingsagenda weer bomvol. Een aantal expo’s die ik zelf nog wil gaan bekijken zijn:

 • To Audrey with love: een modetentoonstelling van Hubert de Givenchy in het Gemeentemuseum in Den Haag.
 • The Art of Banski: een overzichtstentoonstelling van meer dan 80 werken van de beruchte kunstenaar Banski. Te zien tot 8 januari in de Beurs van Berlage.
 • Anna Paulowna trouwde als Russische Tsjaardochter met Willem van Oranje. Een tentoonstelling is te zien in Paleis het Loo.
 • Ben je meer een liefhebber van de renaissance kunst? Dan moet je zeker nog naar Boijmans gaan voor de tentoonstelling Fra Bartolommeo. (Tip: lees ook de blog van Italiëuitgelicht.nl)
 • In de Kunsthal is de expositie van de modefotograaf Peter Lindbergh, bekend van zijn kunstzinnige zwartwitfoto’s te zien.
 • Als je veel reist is de expositie van 100 jaar Schiphol in het Amsterdam Museum (bij het Begijnhof) ook erg interessant!

Ik bekeek zelf al de tentoonstelling de Vroege van Gogh in het Kröller-Müller en dit museum kun je natuurlijk uitstekend combineren met een frisse wandeling in Nationaal Park Hoge Veluwe.

 

 1. De Winterefteling

Hier ga ik zelf volgende week ook weer heen: de Winterefteling! ’s Nederlands mooiste attractiepark tovert dan om tot een nog sfeervoller paradijs met schaatsbaantjes en Anton Pieckachtige settings!

 1. Het Openluchtmuseum in de winter

Het Nederlands Openluchtmuseum bij Arnhem is absoluut prachtig en fotogeniek. In de wintertovert dit helemaal om tot een Oudhollands winterdecor. Schaatsbaantjes, lampjes en knisperende vuurtjes. Heb je familie uit het buitenland over aankomende weken? Dan moet je zeker hier naar toe reizen!

Tip: Ook Slot Loevestein en Madurodam zijn overgetoverd tot een winters paradijs.

 

 1. Dagje ontspannen in een Wellnessresort

Als het buiten koud en guur is, is er natuurlijk niets lekkerders dan een dagje opwarmen in een wellnessresort. Ga naar Sanadome bij Nijmegen of juist naar de Termen in Valkenburg. Bij deze laatste heb je een sauna met een echt knisperend vuurtje!

 1. Industrieel erfgoed over de grens

Net een uurtje over de Nederlandse grens vind je het waanzinnige industriële erfgoed bij Duisburg en Essen. Zowel Landschaftspark bij Duisburg als Zeche Zollverein in Essen kun je gratis bezoeken en als het een stralend blauwe dag is, kun je hier ook goed fotograferen!

Tip: in het enorme bassin op het Landschaftspark kun je ook duiken!

uitjes in de kerstvakantiePB033894

 1. Amsterdam Light Festival

Nog een lichtfestival wat tot half januari door gaat is Amsterdam Light Festival. Stap in een rondvaartboot en bewonder de lichtprojecties en installaties boven de grachten. Je kunt ook mee gaan met een speciale Light Walk.

 

 1. Naar de film!

Altijd goed… lekker naar de bioscoop! Er draaien op het moment zoveel leuke films die ik wil zien. Stipt op 1 staat Inferno (van het boek van Dan Brown) maar ook naar Fantastic Beasts and Where to Find Them geschreven door Harry Potter schrijfster J.K. Rowling. Voor de romkom liefhebber draait Soof2. Of ga naar Bob de Straatkat!

Tip: natuurlijk kun je ook nog gaan voor een bijzondere bioscoopervaring en wel in het Omniversum. National Parks Adventure draait nog steeds!

 


SEA LIFE Scheveningen 728x90

Wat zijn jouw tips voor de kerstvakantie?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Eén reactie op “Tien leuke tips voor uitjes in de kerstvakantie”
 1. Henriette schreef:

  Thx voor het delen van mijn Antwerpen tip;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl