V&A Museum Londen, een collectie van collecties

In Londen zijn veel musea gratis te bezoeken. Zo ook het Victoria & Albert Museum. Bij mijn laatste bezoek aan de stad kon ik ook dit museum van m’n lijstje strepen. We dwaalden uren door de eindeloze zalen vol verzamelingen. En de geweldige museumshop.

V&A Museum Londen

Het V&A museum is opgericht in de tweede helft van de 19e eeuw en vernoemd naar de voormalige koningin Victoria en de prins-gemaal Albert. Als je hart sneller gaat kloppen van kunstschatten in de breedste zin van het woord is dit een aanrader. Van glaskunst, eeuwenoude religieuze voorwerpen en fotografie.

Topstukken

Hoeft dat urenlange dwalen voor jou niet en wil je alleen de highlights zien? Ga dan van de entree met de dôme en indrukwekkende glaskunst van Dale Chihuly naar de Cast Courts met metershoge Romeinse colones. Hoe ze er terecht zijn gekomen? Het zijn replica’s! Maar niet minder indrukwekkend. Mis ook zeker de kroonjuwelen inclusief de bruidskroon niet en het Indische werk Tipoo’s Tiger is ook geweldig! Er is ook voor de speurneus wat moderne kunst te vinden!

Verzamelen

Wil je echt in de verbazing van verzamelen vallen? Ga zeker naar de zolder met een eeennnooooorme collectie van keramiek. Beeldjes, bordjes, tegeltjes, kopjes alles vakkundig op, naast bij elkaar uitgestald in enorme vitrines. Zo zijn er ook kamers vol glas. Er is ook een kleine afdeling met fotografie.

Museumshop & café

Kwam je alleen voor shoppen naar Londen maar wel opzoek naar design stuff? De enorme museumshop is een walhalla. Mooie sieraden, kunstwerkjes, keukenspullen, boeken etc. Echt ik kon hier mijn ponden bijna niet in m’n portemonnee houden. In de binnentuin vind je een terras waar je een simpele lunch, zoals salade of wrap kan krijgen en in het zonnetje kan genieten.

Museumwijk

V&A museum ligt naast het Natural History Museum & Space Museum, in de wijk bij Harrods. Al deze musea zijn dus gratis te bezoeken. Dat is nou zo geweldig van Londen!

Met de trein naar Londen

Denk je nou, ik wil wel een dagje naar dit museum in Londen? Dat kan natuurlijk! Vanaf mei 2020 rijd je rechtstreeks vanaf Amsterdam & Rotterdam zonder overstappen naar St Pancras. Wat enorme winst is dit voor het milieu! Je doet er 4 uur en 10 minuten over met Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en 3 uur en 29 minuten vanaf Rotterdam. Dat lijkt niet heel snel, maar tel de wachttijd van en naar het vliegveld er bij op. Je mag maximaal twee middelgrote koffers (max 85 cm) en 1 stuk handbagage meenemen. Je hebt ook geen vloeistoffen limiet. Je kunt vanaf nu tickets boeken bij NS. 

Meer blogs over Londen:

Hip Camden Town: Gin proeven, foodmarket en toffe spullen

Geuren & Kleuren: streetart & curry in Shoreditch Londen

Waarom ik zo van Covent Garden Market hou

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl