Dag van de fotografie: de 10 mooiste foto’s van mijn wereldreis

De dag van de fotografie is een mooi moment om stil te staan bij al die mooie platen die ik maakte op mijn wereldreis. In 1839 werd de ontwikkelde techniek van Fransman Louis Daguerre vrij gegeven. Je kunt hem dan ook zien als de uitvinder van de fotografie. Wat moeten we vandaag de dag nog zonder fotografie voorstellen? 

10.000 van wereldreis

Op mijn wereldreis maakte ik bijna 10.000 foto’s. Bizar veel toch! Waar je vroeger alleen met een fotorolletje op pad gaat, maakte ik deze reis met vier verschillende apparaten opnames. Het was dan ook een zoektocht naar de 10 allerallermooiste. Dit zijn ze geworden.

1. De zonsondergang op Fiji

Deze foto is mijn screensaver op mijn telefoon. Niet voor niets, want deze kleuren, nog steeds genieten! Eilandhoppen op Fiji is een echte aanrader trouwens!


2. Mount Cook gespiegeld

Na het lopen van de Sealy Tarns Track bij zonsopkomst kwamen we bij dit meertje aan, waarbij je Mt Cook ziet spiegelen in het stille water.

3. Tongariro Crossing

Wat een landschap, wat een onvergetelijke tocht. Deze foto van de Tongariro Crossing hoort absoluut in mijn top 10 thuis.

4. Champagne Pool Wai-o-Tapu

Ja dit zijn er wel twee, maar ik kan bijna niet kiezen. Hoewel ik van de geur daar gelijk weer moet kokhalzen, ga je voor dit uitzicht wel naar de andere kant van de wereld.

 

5. Cape Reinga, het noordelijkste Nieuw-Zeeland

Wat een geluk hadden we hier met het weer. De zon kwam tussen de buien door. En kijk die kleuren blauw.

6. Spiegelende Harbourbridge

Dat had ik dan weer. Regen in Sydney… Gelukkig klaarde het op en kon ik deze prachtige plaat maken met spiegeling in de plassen. Hoe je de iconen van Sydney van alle kanten kunt bekijken?

7. The Big City… Hong Kong

Zoals een poster… Het uitzicht vanaf The Peak. Er hing een beetje smog, maar toch is dit uitzicht fascinerend. En ik was maar 48 uur in deze stad…

8. Visser bij Bondi Beach

Ik vind deze foto zelf mooi! De compositie, de ruigheid van de zee en de rust van deze man. Deze gaat nog wel een mooi plekje krijgen! Wat ik verder van Bondi Beach vond?


9. Regenboog van Milford Sound

De trip naar Milford Sound vond ik echt een onvergetelijke dag. Met een strak blauwe lucht, dolfijnen, lieve mensen en zulke regenbogen!


10. Weersverandering

Dat het in Nieuw-Zeeland vier seizoenen op een dag kan zijn, wist ik van te voren. Deze foto zie je het goed. Links komt het met bakken uit de hemel, rechts is het nog stralend blauw.

Welke is jouw favoriet?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl