De Sealy Tarns track bij Mt Cook met zonsopkomst lopen, magisch!

Mt Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland en ligt op het Zuidereiland. De Maori naam van deze berg is Aoraki. Het omliggende National Park is geweldig om in te wandelen voor uitdagende of wat makkelijke tochten door de valei. Ik koos voor de middenweg voor de Sealy Tarns Track. Bij zonsopkomst, dat wel.

Wandeling bij Mt Cook, Nieuw Zeeland

Helaas was er rondom het Paasweekend een schoolvakantie in Nieuw-Zeeland. Daardoor kon ik slechts een nachtje in Mt Cook Village blijven. Om tenminste een fatsoenlijke hike te doen zat er maar één ding op, opstaan voor zonsopkomst. Iets wat ik wel wilde doen op deze reis en gelukkig was de weersvoorspelling goed. 

Wij liepen dit pad in het pikkedonker! 

Mijn wandelavontuur

Om 4.30 uur ging de wekker en tegen 5.00 uur startte we aan de tocht. Het eerste deel van de route gaat over vlonders in de valley. Dit was een half uur lopen en is voor veel hikes hetzelfde. We hadden hem de dag ervoor ook gelopen naar Muellerlake, dat scheelde dat we dit parcours dus kenden. We zien de witte sneeuwtoppen al tegen de horizon en de laatste sterren aan de hemel. Bij de splitsing van diverse routes begonnen wij aan de Sealy Tarns Track. Deze route loop je ook naar de Muellerhut, die nog hoger op de bergen ligt. 

1000 traptreden

Na 5 minuten wandelen na de splitsing begon al onze grote vrees; traptreden. Zo’n 1000 hadden we er voor de kiezen. Niet iets waar mijn lichaam om staat de juichen om half 6 ‘s ochtends met een knieblessure, dat snap je wel. Per 50 treden klom ik langzaam omhoog. Af en toe stond ik stil om om te kijken naar de lucht die al paars, roze en oranje begon te kleuren. Met heel veel pijn zette ik door om hoog. Ik zag mijn wandelmaatje, met haar rode jas inmiddels al boven zwaaien. Ik was er bijna! Met tien minuten was ik ook boven en prikte de zon net achter de bergen vandaan. De hele vallei kleurde langzaam in het licht. Het Muellerlake kreeg haar turkooizen kleur, een gouden gloed kwam van achter het dorp vandaan. 


Ongelooflijk uitzicht

Boven aangekomen lag er ook bij het uitzichtpunt een meertje. De bergen weerspiegelden in het gladde water. Na tien minuten uithijgen kwam het voldane gevoel binnen, zo’n uitzicht, zo alleen met de natuur. We aten ons tweede ontbijt, het eerste was met die traptreden alweer verbrand en maakte foto’s. De eerste enthousiastelingen voor de Muellerhut kwamen inmiddels ook naar boven. Maar wij hadden een bus te halen en begonnen weer aan de afdaling. Ik kon amper geloven dat ik dit echt had gelopen ene uur geleden. Ook toen ik bij terugkomst in het hotel om 9.30 mijn foto’s bekeek kon ik het amper geloven. Het was magisch. 

Verblijf in Mt Cook Village

Mt Cook Village is het enige dorp dat tegen het National Park aanligt. Hier vind je verschillende verblijfsaccomodaties, een camping, vakantiehuisjes, motel en hostel. Ik verbleef in het Mt Cook Motel, het dorp is een populaire plek dus als je hier lang wilt blijven moet je vooraf echt boeken. Het dorp biedt weinig faciliteiten dus doe je boodschappen onderweg richting Mt Cook in Tekapo of Twitzel. 

 

Wandelen bij Mt Cook

Ik baalde ontzettend dat ik niet langer in Mt Cook Village kon blijven. Nu was de Hooker Valley Hike gesloten, maar de Tasman Glacier Blue Hike en Red Tarns Track waren wel open. Benieuwd naar de andere hikes die je in Mt Cook kunt maken? We12Travel zette ze voor je op een rij.

Rondreis Nieuw-Zeeland

Ik maakte mijn rondreis met Stray door Nieuw-Zeeland. Hier ontmoette ik veel andere backpackers met wie ik deze pittige hike ook liep. Benieuwd naar mijn ervaringen met Stray? Lees deze blog. 

Stray NZ - Cathedral Cove

Meer blogs over Nieuw-Zeeland:

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl