Roadtrip Oost-Europa: deze wegenvignetten heb je nodig!*

Ga jij een roadtrip door Oost-Europa maken? Denk bij je reisvoorbereiding aan de wegenvignetten. In Bulgarije, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zwitserland heb je is vignet op de snelweg verplicht.

Met de auto naar Oost-Europa

Op mijn bucketlist staat nog een rondreis met de auto door Oost-Europa. Bij voorbeeld van Tsjechië naar Slowakije, Hongarije en Slovenië. Dit is een roadtrip die je in een week of twee prima zelf kunt doen. Wil je helemaal ver? Dan rijd je verder door Roemenië en Bulgarije! Van Amsterdam naar Sofia is het wel 2100 (!) kilometer rijden. Maar dan kun je in Roemenië wel de Transfagarasan highway (zie foto) rijden. Dit is een van de spectaculairste wegen ter wereld!

Groen Slovenië, foto: Dianne de Kievit.

Stedentrips Oost-Europa met auto

Tijdens je roadtrip kom je allerlei gave steden tegen. Bezoek Praag in Tsjechië, rijd daarna door naar Wenen en dompel je helemaal onder in cultuur. Stop daarna in Bratislava en steek de Hongaarse grens over naar Budapest. Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië kun je op de terugweg naar Nederland aan doen. Venetië is ook een aanrader op de terugreis, waarna je in Zwitserland in Zurich kan stoppen. Zo heb je een roadtrip met veel stedentrips in een.

Budapest by night, Foto: Dianne de Kievit

Wegenvignetten Oost-Europa

Bij het passeren van de grens van een van deze landen heb je een wegenvignet nodig. Zonder een geldig bewijs voor de tolwegen riskeer je een boete. In deze landen waar niet altijd goed Engels wordt gesproken geeft dat een hoop gedoe voor je vakantie. En dat wil je natuurlijk niet!

 • Bulgarije
 • Hongarije
 • Oostenrijk
 • Roemenië
 • Slovenië
 • Slowakije
 • Tsjechië
 • Zwitserland

Zürich, Foto: Dianne de Kievit

Online tolvignet aanschaffen

Voor bijvoorbeeld Hongarije kun je eenvoudig een tolvignet online aanschaffen. In dit land is voor ieder voertuig een wegenvignet verplicht. Je herkent de Hongaarse snelweg een M. Er zijn voor Hongarije drie soorten tolvignetten. Voor 10 dagen, een maand of een jaar. Via wegenvignetten.nl schaf je vandaag nog je vignet Hongarije aan.  Slechts €18,95 voor tien dagen en vandaag bestellen is morgen in huis.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Roadtrip Oost-Europa: deze wegenvignetten heb je nodig!*”
 1. Jenny schreef:

  Handig overzicht! Ik ben dol op Oost-Europa. Dit jaar staan Montenegro en Bosnië-Herzegovina op de agenda.

 2. Janet schreef:

  Handige blogpost. Wij gaan hopelijk over een paar weken naar Oostenrijk en Slovenië, dus ik ben erg benieuwd! De vignetten moeten nog aangeschaft worden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl