Citytrip met je lief; 7 romantische Valentijnsbestemmingen

Wil je je liefste verrassen en trakteren op een leuk reisje? Citytrips zijn natuurlijk perfect voor een uitje met zijn tweeën. Museum bezoeken, slenteren door een stad en lekker eten. Dit zijn de meest romantische Valentijnsbestemmingen voor een citytrip met je lief!

Venetië 

Zeg je romantiek, dan zeg je Venetië. Gondels, smalle straatjes en intieme bistrotjes. Venetië is echt perfect voor een citytrip. En bovendien als je nu in februari gaat; dan pik je het carnaval nog mee. Ga je in het voorjaar (maart/april) dan is het er nog niet zo druk met de cruiseschepen. Bezoek het Peggy Guggenheim museum voor moderne kunst of stap op de boot richting de eilanden Murano & Burano in de lagune.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Porto

Porto vond ik romantischer van Parijs. Het is er rustig, je kunt heerlijk wandelen langs de kade van de Douro en bij het vallen van de avond gaan er duizenden lampjes aan. Uiteraard proef je een heerlijke port in een van de porthuizen. Het is echt een prima break vanuit Nederland, met hopelijk een lekker zonnetje.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sevilla

De warmste stad van Europa, dus heb je hier al vroeg in het seizoen een aangename temperatuur. Sevilla is prachtig, vooral het Placa de Espanja is super romantisch om te bezoeken. Stap in het bootje en dobber door het smalle grachtje. Bezoek de kathedraal en dwaal door de tuinen van Real Alcazar. Tot in de late uurtjes geniet je van tapas en Flamenco.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Brugge

Dichtbij huis is Brugge waarschijnlijk de meest romantische stad. Nu voorafgaande aan het toeristenseizoen kun je door de historische binnenstad nog rustig ronddwalen. Als jullie van biertjes houden kom je algauw uit in een van de bruine kroegen. Blijf je meerdere dagen reis dan door naar de kust (Oostende) of het hippere Gent.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kopenhagen

Houden jullie van Amsterdam? Kopenhagen is dan ook een heel fijne stad. Hip en happening met genoeg cultuur. Verken de stad met de fiets. Stap in de zweefmolen in Tivoli. Koffiebarretjes en mooie kwalitatieve restaurants met typisch Scandinavische interieurs nodigen je uit om samen te komen genieten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Verona

Het bedevaartsoord voor de liefde is natuurlijk… Verona. William Shakespeare raakte eeuwen geleden al geïnspireerd door deze stad voor zijn bekendste werk; Romeo & Julliet. Je kunt een bezoek aan Verona overigens uitstekend combineren met Venetië. De afstand tussen beide steden is zo’n 3 kwartier met de trein.

Deze slideshow vereist JavaScript.

New York

Tja… wie wil er nu niet met z’n lief naar New York? Samen genieten van een moment of fame op Times Square, on top of the world op het Empire State building. Slenteren over de Brooklyn bridge bij zonsondergang of door Central Park. Ik ken niemand die hier niet gelukkig van zou worden!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Tips van andere bloggers

 

Tip: Bekijk ook de 13 tips voor een Valentijnsdate in Nederland!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Citytrip met je lief; 7 romantische Valentijnsbestemmingen”
  1. Brugge is inderdaad een heel romantische stad. En Venetië natuurlijk! Ook in de winter. Daarnaast ook steden als Dubrovnik, de oude stad van Nice, Valletta en nog meer steden. Ik heb vorig jaar al veel bestemmingen getipt, maar ik probeer als het lukt deze week nog zoiets te doen. (Maar aaaargh, tijd, tijd, tijd… ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl