Mooie plek: De magische rots Es Vedra op Ibiza

Kom je foto’s van Ibiza tegen, dan zul je vaak het uitzicht op de magische rots Es Vedra tegenkomen. Uiteraard brachten wij op onze derde dag op het eiland ook een bezoek aan deze legendarische en vooral ook mooie plek.

De magische rots Es Vedra op Ibiza

Zeg je vrijheid blijheid dan zeg je zeker Ibiza. Het positieve gevoel wordt, volgens zeggen, veroorzaakt door het hoge magnesiumgehalte in de grond. Vooral op Es Vedra is de hoeveelheid nog groter. Je hoeft echter niet te verwachten dat ijzeren items spontaan naar de grond getrokken worden. Ik werd echter al blij van het fantastische uitzicht en kon niet stoppen met het maken van foto’s. 🙂

Es Vedra IbizaP7190766

Es Vedra IbizaP7190801

Onbewoond eiland bij Es Vedra Ibiza

Het rotseiland Es Vedra is natuurlijk tienduizenden jaren geleden ontstaan door geologische verschuivingen waarbij het afgesplitst is van de rest van Ibiza. Dat kun je je als je bovenop het uitzichtpunt staat goed inbeelden. Es Vedra was trouwens ook de eerste naam van het eiland. De grote rots heeft een kleiner zusje Es Vedranell. Beide eilanden zijn onbewoond en de eilanders hebben een pact afgesproken om niemand hier naar toe te brengen. Es Vedra ligt bij het strand Cala d’Hort. Het uitkijkpunt vind je echter op het terras bovenop. Volg wat auto’s die kant uit, je ziet het van zelf! Je kunt hier ook goed de zonsondergang bekijken.


Es Vedra IbizaP7190842

De legendes van Es Vedra: zeenimfen, Atlantis en ufo’s

Zo’n mystieke rots lokt echt uit tot het bedenken van verhalen. Het is dan ook niet raar dat dit met de loop der eeuwen is gebeurd. Zo zouden er zeenimfen gewoond hebben die met sirenes probeerde Odysseus van zijn verdronken schip te lokken. Het zou ook het laatste restant van Atlantis zijn. Op de rots zou ook een reus wonen die door twee broers is verslagen met behulp van de zee-egels omdat ze opzoek gingen naar zeekraal voor hun zieke vader. De heilige Francis Palau y Que zou na zijn verbanning uit Barcelona met een roeiboot naar het eiland zijn gevaren en overleefd hebben door te mediteren en regenwater te drinken. Tot slot zijn er vaak Ufo’s gezien rondom het rotseiland en de bekendste waarneming is Caso Manises waarbij een piloot tijdens een vlucht van Tenerife naar Mallorca een noodlanding moest maken in Valencia.
autohuur Ibiza

Video impressie Ibiza

Bekijk mijn video voor een impressie van Ibiza!

Praktische tips voor Ibiza

Op Ibiza is genoeg te beleven en te zien. De rots van Es Vedra is wel een van de bekendste trekpleisters. Wij verbleven in onze droomvilla, Villa El Paso maar er zijn natuurlijk nog veel meer fijne vakantiehuizen te vinden
Verder is het absoluut een aanrader om een auto te huren op Ibiza
zodat je meer van het eiland kunt zien. Tips voor Ibiza van ensannereist:

Welke van de legendes geloof jij over de rots van Es Vedra?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl