Wijn proeven op Waiheke eiland, in de baai bij Auckland

Waiheke is een van de eilandjes die in de baai bij Auckland ligt. Doordat dit een vulkanisch gebied was, zijn er meerdere van die kleine eilanden. Op Waiheke bleken druiven heel goed te kunnen groeien door het warme en droge klimaat en vandaar dat het nu een van de bekende wijnregio’s van Nieuw-Zeeland is. Andere wijnregio’s zijn natuurlijk Napier en Malborough. Op Waiheke zijn zo’n 30 wijnhuizen gevestigd! 

Uitstap vanuit Auckland

Deze dag is er eentje die ik me nog goed herinner van mijn reis in Nieuw-Zeeland. Het was met vier andere backpackers zo’n ontzettend leuk uitstapje, waarbij we decadent wijnen proefden, lekkere hapjes aten en veel hebben gelachen. Het veerbootje uit de haven van Auckland vertrekt ieder uur en je koopt een kaartje inclusief een buskaartje voor op het eiland. Daarmee kun je on- & offhoppen. Wij besloten één uitstap plaats te kiezen en zo een eind te lopen door de wijngaarden. Onderweg kwamen we twee wijnhuizen tegen waar we een wijnproeverij hielden.

Wijnhuizen Waiheke Nieuw-Zeeland

De eerste stop was Casita Miro, een restaurant met een geweldig uitzicht over de wijngaard, een Gaudí-stijl interieur en Tapas op het menu. De tweede wijngaard die we bezochten was Te Motu, dat een restaurant heeft ‘The Shed’ dat met alle grote prijzen van Nieuw-Zeeland werd bekroond. Voor 15 dollar kreeg je een aantal kleine glaasjes wit, rosé en rood te proeven. Het ene glas kwam uit een glas van 125,- dollar per stuk, far van ons backpacker budget hihi. Het wijnhuis is vooral gespecialiseerd in Bordeaux blends. Onze derde stop was bij Wild Estate, hier stond ook zelfgebrouwen bier op het menu. En de trek kun je ook aanvullen met een burger of een boogschietles in de wijngaard!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tip: Wil je een ander eiland bij Auckland bezoeken? Kies dan voor de voormalige vulkaan Rangitoto. Antonette van we12travel bezocht dit eiland.

Stranden & activiteiten Waiheke-eiland

Waiheke eiland heeft prachtige stranden en baaien. De mooiste was zeker Oneroa Bay, maar ook Onetangi en Palm Beach waren niet mis. En er is een heus Strand. 😉 Een bekende hike op het eiland is de Cross Island Walkway van zo’n 100 kilometer in totaal. Er is ook een optie om een fiets te huren op het eiland. Maar, als ik m’n weekbudget niet aan wijn had verbrast, had ik zeker gaan ziplinen over de wijngaarden. Genoeg te doen dus voor een uitstapje vanuit Auckland.

Wijnen, wijnen, wijnen: alle wijnblogs op ensannereist.nl

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Wijn proeven op Waiheke eiland, in de baai bij Auckland”
  1. Linda schreef:

    Ik vond het een verrassend leuk uitstapje vanuit Auckland, echt de moeite waard. Wij hebben geen wijn geproeft, want dat lust ik niet

  2. Janet schreef:

    Oh heerlijk! Ik houd van het bezoeken van wijngaarden. Toen ik in Australië woonde, deed ik het regelmatig… vind het heel leuk om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl