Visum & eTA Nieuw-Zeeland: dit verandert er per 1 oktober 2019!

Heb je een visum nodig voor Nieuw-Zeeland? Nee, maar per let op: per 1 oktober 2019 heb je een NZeTA nodig bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Dit reisdocument moet je vooraf aanvragen en geldt naast een visum. Daarnaast moeten alle bezoekers een nieuwe toeristenbelasting voor het natuurbehoud en infrastructuur betalen.

Visum voor reizen naar Nieuw-Zeeland

Reisplannen na al mijn mooie blogs om naar Nieuw-Zeeland te gaan? Vanaf 1 oktober 2019 moeten alle binnenkomende reizigers uit Nederland in Nieuw-Zeeland beschikken over een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Dit is een nieuwe grensbeveilingsingsregel die door de Nieuw-Zeelandse regering wordt ingevoerd en een extra reisdocument wat je ook al in Australië, Canada en Verenigde Staten nodig hebt. Een visum voor maximaal blijft beschikbaar on arrival.

Verschil ETA & Visum 

De NZeTA is geen geldig visum en garandeert je dus geen toegang tot Nieuw-Zeeland. Als Nederlander kun je bij aankomst in Nieuw-Zeelavisum eta nieuw-zeelandnd een toeristenvisum (maximaal 3 maanden) on arrival krijgen met een geldig paspoort en uitgaand ticket. Ook voor een overstap of als cruisepassagier heb je dit nodig.

Let op: een aanvraag voor een ETA duurt maximaal 72 uur. Regel dit dus op tijd voor je vertrekt!

Toeristenbelasting voor natuur & infrastructuur

Nieuw per 1 oktober 2019 is ook de IVL toeristenbelasting van toepassing. Deze bijdrage gaat de Nieuw-Zeelandse overheid gebruiken om de natuur te beschermen en de infrastructuur te verbeteren. Je betaalt deze belasting met je aanvraag van je NZeTA. Aanvragen is mogelijk vanaf juli 2019.

Extra kosten ETA Nieuw-Zeeland

Wat zijn de extra kosten voor de ETA van Nieuw-Zeeland en IVL toeristenbelasting? Via de app kost je de NZ ETA $ 9 NZD per persoon. Doe je het via de website kost het je $ 12 NZD per persoon. De IVL toeristenbelasting kost $ 35 NZD voor elke persoon die naar Nieuw-Zeeland reist. Het is down-under al niet goed koop, dus deze extra kosten moet je meenemen in je reisbudget.

Aanvragen en alle info vindt je op de website van de overheid.

Rondreis & vakantie Nieuw-Zeeland plannen

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl