Welk visum nodig voor backpackreis Vietnam?*

Vietnam is een populaire bestemming in Zuidoost-Azië. Je kunt er uitstekend in zo’n 4 weken tijd een backpackreis maken. Tijdens die reis heb je wel visum nodig. Hoe dat werkt om dit visum aan te vragen vertel ik je in deze blog.

Denk je na over een backpackreis in Zuidoost-Azië? Vietnam is daarbij een bestemming die erg geliefd is. Met de steden Hanoi en Ho Chi Minh City, het werelderfgoed Halong Bay en natuurlijk de prachtige omgeving van Sapa met de rijstterrassen. Talitha reisde in 24 dagen door dit land. Zie haar reisroute en reistips hier. Zij begon in Hanoi en reisde naar het zuiden van Ho Chi Minh. Onderweg stopte ze onder meer in Hué, Nha Trang en Dalat. Eigenlijk daalde ze hiervoor de kustlijn helemaal af.

Visum Vietnam

Je kunt voor zowel Hanoi als Ho Chi Minh een rechtstreekse vlucht boeken met KLM of Airfrance. Uiteraard zijn er nog meer budgetopties, maar hierbij geniet je ook van wat comfort. Houdt bij het boeken van je reis naar Vietnam rekening met het regenseizoen. In onze zomer (van mei t/m oktober) kan het erg regenen in Vietnam. Daarnaast is in dit land de luchtvochtigheid hoog, het kan er dus benauwd aanvoelen.

Let op: Check hier de actuele reisinformatie naar Vietnam tijdens de pandemie.

Vietnam: géén Visum on Arrival nemen!

In Zuidoost-Azie heb je voor veel landen alleen een visum on arrival nodig, bijvoorbeeld in Thailand en Cambodja. Vaak betekent dit dat je bij aankomst op het vliegveld (lang) in de rij moet staan. Sinds het digitale tijdperk zijn visa gedigitaliseerd en zo ook geldt dit ook in Vietnam sinds 2018. Voor reizen naar dit Aziatische land krijg je bij online aanvragen een elektronisch visum dat 30 dagen geldig is, inclusief je dag van in en uitreizen. . Let wel, hiermee kun je alleen op de internationaal erkende grensovergangen het land in. Dit zijn uiteraard de vliegvelden van Hanoi of Ho Chi Minh City.

Visum Vietnam

Als je dus over land wilt reizen, moet je dit dus wel bij een erkende grenspost doen. Kies bij het elektronische visum niet voor een visum on arrival. Ook het Nederlandse ministerie raadt je dit af! Je hebt namelijk geen garantie dat je van de lokale autoriteiten probleemloos door de douane mag. Het visum moet je wel inclusief stamping fee bestellen, anders moet je alsnog in de rij staan bij aankomst, en bij vertrek een speciale brief kopen. Dit kost je veel tijd op het vliegveld.

Online visum Vietnam bestellen

Via Visumbuitenland.nl, een fullservice visumbureau, bestel je eenvoudig je visum voor Vietnam aanvragen online. Dit kan al thuis voor vertrek, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor 49,95 euro per persoon heb je het totaal pakket, alle kosten zijn zo in begrepen. Je vult een online aanvraagformulier in, upload een pasfoto  en betaald met iDeal (of ander betaalmethoden). Per e-mail krijg je dan je visum binnen. Print deze uit en stop deze bij je reispapieren. Heb je het toch te kort dag gedaan? Dan kun je nog kiezen voor een spoedversie.

Voorwaarden aanvragen visum Vietnam

Uiteraard zijn er visumvoorwaarden voor een reis naar Vietnam waar je rekening mee moet houden. Je moet minimaal één verblijfslocatie opgeven, waar je dus de eerste nacht in Vietnam verblijft. Je hoeft daarentegen nog geen vlucht (of overlandreis) te hebben vast gelegd. Verder moet je wel het visum altijd al bezitten voor je daadwerkelijk aan je reis begint. Je paspoort moet ook minimaal 30 dagen langer geldig zijn dan je visum lang is. En je mag geen overdraagbare ziektes hebben of 3 jaar of korter uit Vietnam gedeporteerd zijn.

Visum Vietnam

Backpackbestemmingen in Zuid-Oost-Azië

Ben je van plan te gaan backpacken in Zuid-Oost Azië? Denk dan naast Vietnam zeker aan de buurlanden Thailand, Cambodja en Laos. Je kunt bijvoorbeeld een rondreis met de Stray Backpackersbus maken. Ik reisde hiermee in Nieuw-Zeeland. Het voordeel van zo’n bus is dat je met een leuk reisgezelschap bent, veel dingen goed geregeld zijn en je altijd van accommodatie op aankunt. Daarnaast kun je ook kiezen voor de wat onbekendere landen van Azië zoals Myanmar en Bhutan. Op mijn eigen lijstje staan ook Maleisië en Sri Lanka. Kortom er is genoeg te ontdekken in dit werelddeel!

visum vietnam

Meer reisblogs over Vietnam:

*Dit artikel is een advertorial en verscheen in samenwerking met VisumBuitenland.nl. Omslagfoto via Ruslan Bardash on Unsplash. Overige foto’s via 123RF. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl