Sanne’s jaar 2018 in reizen, concerten en avonturen

2018 was een feestjaar. Van het strand tot Winterswijk, Koningin Máxima tot topsporters, duizenden drummers en bijzondere projecten. Ik bracht dit jaar vele uren door op het strand van Scheveningen voor Feest aan Zee. Maar ik kon ook weer veel mooie reisjes maken, zag toffe artiesten en ondernam avonturen. Een terugblik.

In maart vertrok ik naar Zuid-Afrika. Van Kaapstad tot Plettenberg reisde ik rond en beleefde tientallen avonturen. Ik beklom de Tafelberg, fietste naar Kaap de Goede Hoop, had surfles, ging paardrijden, paragliden en dook met witte haaien. Uiteraard ging ik op safari. Een geweldige reis waar ik nu nog iedere dag van geniet.

Voor Erfgoedfestival Gelderland ging ik mee op de preview tour van het festival en ontdekte prachtige plekken in het grensgebied. Eind mei was het tijd voor een gezellig familieweekend in de Ardennen. We wandelden door het pittoreske Durbuy en ik ging op kano-avontuur, hoe dat afliep…

Ik ging op kamp met de waterpolojeugd, op waterpolotoernooi en tijdens de finish van de Volvo Ocean Race was ik een dag lang op zee. In juli een lang weekend naar Wenen, naar reisgenootje Lisa die ik ontmoet had in Zuid-Afrika. Ik dwaalde hier door het toffe MuseumKwartier, paleizen en zag met een aantal bekende reizigers wat van het nachtleven.

Eind augustus ging ik met mijn ouders een paar dagen op familiebezoek in Duitsland en nog een paar weken later via Normandië met de auto naar Jersey. Een prachtig eiland met mooie kliffen en baaien. In oktober ging ik voor het WNDRWKND mee als tourguide door Amersfoort en stapte ik met mijn nicht en twee vrienden op het vliegtuig naar Marrakesh. Hier beleefden we intensieve maar gave dagen, een dagtrip naar de Atlas en gingen zelfs naar de Sahara!

Vlak voor de kerst maakte ik nog een korte trip naar de Harz om werelderfgoed te bewonderen en genieten van de kerstmarkt. Daarmee kon ik dit reisjaar weer af te sluiten. Op naar een reislustig 2019, waarbij ik voor drie maanden op wereldreis ga naar Hong Kong, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Singapore. Ook een tripje Londen staat al op de planning, want ik ga naar de Spice Girls (guilty, i know) in Wembley!

Mijn reisjaar in cijfers en 18 foto’s

 • Mooiste moment: Paragliden boven Kaapstad. Oh wat had ik een kriebels van de zenuwen en adrenaline, maar het was zo gaaf! Blog moet nog steeds volgen.
 • Sportieve prestatie: 2 kilometer zwemmen in het open water voor ALS waarbij ik €1100,- op haalde
 • Aantal landen bezocht: 7; Zuid-Afrika, Marokko, Duitsland (3x), Jersey, Frankrijk, Oostenrijk, België (2x)
 • Aantal ‘trips’ in Nederland met overnachting: 4
 • Aantal overnachtingen buitenshuis: 51: van hotel, appartement, vakantiehuis, luchtbed tot tentje.
 • Aantal keer voor werk (blogtrip): 4x
 • Aantal stedentrips: 3:  Kaapstad, Marrakesh, Wenen
 • Aantal keer gevlogen: 6x
 • Leukste uitje in Nederland: GLOW in Eindhoven
 • Aantal concerten en festivals bezocht: 16: Michael Prins, Westlandse Cross (Nielson, Miss Montreal, Kensington), Summerlake, Volvo Ocean Race (Chef Special & Racoon), Oscar and the Wolf, The Bluebirds, ADE (Hardwell & Metropole Orkest), 200 by the Sea (Ronny Flex & Splendid), Life I Live (Kraantje Pappie & Son Mieux), Golden Earring, Bevrijdingsfestival (Di-Rect), The Killers, Elbow, Happy Hunting Ground (Son Mieux & Splendid), 2000 drummers

 

Uitzicht over Kaapstad vanaf de Tafelberg

 

Kaap de Goede Hoop

 

Muizenberg

Cliff Path Walk in Hermanus

Plettenberg Bay

Safari Plettenberg Game Rserve

Safari Plettenberg Game Reserve

Durbuy

Scheveningen vanaf zee

ALS Swim volbracht: 2 km voor €1100,-. Foto: Fred Leeflang

Wenen, Hofburg

Marrakech

Jersey

Marrakech

Atlasgebergte

Atlasgebergte

Glow Eindhoven


Blogfacts:

 • 35 blogs
 • 138.242 paginaviews
 • Top maand: augustus
 • Top 3:
 1. Dublin, wat te doen
 2. Gdansk, wat te doen
 3. Interrailroute Oost-Europa

Instagram

Best 9 of 2018:

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Sanne’s jaar 2018 in reizen, concerten en avonturen”
 1. Denise schreef:

  Leuk om je jaarverslag nog even te zien. Zuid-Afrika lijkt me prachtig en Marokko vond ik inderdaad ook heel mooi. Verder stond je jaar natuurlijk in het teken van Feest aan Zee, maar je hebt nog best veel andere plekken gezien. En dan komt je mooie reis er nog aan. Alvast veel plezier!

 2. Maaike schreef:

  Wooow veel concerten! En wat tof dat je in Durbuy bent geweest, daar was ik eind december nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl