Backpacken in Europa: ideaal voor een korte vakantie!

Wil jij backpacken in Europa? Maar heb je nog geen idee naar welke bestemming je af wilt reizen? Laat je inspireren door vijf backpackreizen in Europa. Backpacken in Europa is bovendien ideaal voor een korte vakantie. Deze bestemmingen kun je prima in acht à tien dagen bereizen. Ideaal als je niet zo veel vakantiedagen hebt!

Backpacken in Europa

Uiteraard hoef je niet naar de andere kant van de wereld voor een avontuurlijke reis. Ook in Europa kun je uitstekend backpacken en met de trein of bus rondreizen. Zelf ging ik op pad in Ierland, Italië, Portugal en Spanje. Dianne maakte een interrailreis door Oost-Europa en bezocht veel steden.


 

Ruig landschap & veel cultuur: backpacken in Ierland

Vanuit Dublin kun je een backpackreis door Ierland starten. In dit land reis je het beste met de Dublin Coach, luxe uitgeruste touringcars (met Wifi) die het hele land doorkruisen. Zo kun je vanuit Dublin de bus nemen naar Killarney of Limmerik. Excursies in het land kun je ondernemen met Paddywagon. Vanuit Killarney maak je daarbij de Ring of Kerry tour of tour naar Dingle waar je een van de dolfijnen van dichtbij kunt zien. Zelf kun je een avontuur aan gaan door te fietsen door de Gap of Dunloe. Vanuit Limmerik maak je dagtours naar Cliffs of Moher en The Burren. Paddywagon heeft overigens ook een 9-daagse rondreis tour.

Spaanse steden: backpacken in Spanje

Staan de prachtige Spaanse steden op jouw bucketlist? Maak dan een rondreis per trein langs de Spaanse steden. Begin in Valencia of Barcelona, reis door naar Madrid en het zuiden: Sevilla & Malaga. Tijdens backpacken in Spanje zul je ontdekken dat al deze temperamentvolle steden anders zijn. Het moderne City of Arts in Valencia versus de natuur bij Albufera. De pracht en praal van Gaudí en het Palau de la Musica in Barcelona. In Madrid kun je heel goed op je budget letten (check hier de tips) en Sevilla is absoluut de meest romantische stad van het land. Reis in Spanje met de trein, deze kun je vooraf online reserveren. De trein legt enorme afstanden af, dus je zit wel steeds een paar uur in de trein!

Tips voor accomodaties: Valencia Flats in Valencia en Praktik Hotel in Madrid

Van Lissabon naar Porto: backpacken in Portugal

Als je zo’n 8 à 10 dagen vakantie hebt, kun je uitstekend backpacken in Portugal. Reis van Lissabon naar Porto en maak een tussenstop halverwege. Wij verbleven in Ericeira, een fantastisch surfdorp. Hier kun je uiteraard surfen in de Atlantische Oceaan, maar ook het meest westelijke puntje Cabo de Roca en de paleizen van Sintra bezoeken. Omdat Ericeira wat afgelegen lag, hebben wij op deze ‘backpackreis’ een auto gehuurd. Je kunt daarnaast met de trein en bus van Lissabon naar Porto. In Porto dompel je natuurlijk onder in de gelijknamige drank.

Met de trein backpacken in Italië

Ook in Italië kun je prima backpacken met de trein. Wij reisden van Venetië, naar Verona, Peschiera aan het Gardameer en naar Milaan. Dit is een directe treinverbinding, dus je hoeft alleen maar uit te stappen. In Venetië kun je uiteraard heerlijk ronddwalen, het Guggenheim Museum bezoeken en de eilanden Murano en Burano in de lagune. Verona is natuurlijk de stad van Romeo en Juliet en de imposante arena is zeker een must visit. Aan het Gardameer kun je echt even vakantie vieren en een dagje op fietstour naar Sirmione. Milaan is de fashionstad van de wereld maar heeft ook mooie musea en indrukwekkende begraafplaats.

Interrail backpack reis door Europa

Naast deze bovenstaande vier bestemmingen kun je ook een uitgebreide interrail reis door Europa maken. Dianne maakte in drie weken een backpackreis door Oost-Europa en bezocht onder andere Wenen, Budapest, Praag, Ljubljana en Berlijn. Bekijk hier de reisroute 

Voordelen backpacken in Europa

In backpacken in Europa heeft veel voordelen. Uiteraard heb je geen visa nodig en hoef je niet uren in de rij te staan bij de douane. Met de euro kun je in veel Europese landen gewoon betalen. En je kunt onbeperkt roamen en appen met je vrienden ;). Reizen met de trein of bus is natuurlijk duurzamer als met het vliegtuig. Maar ik nam naar mijn bestemmingen wel het vliegtuig.

Welke bestemming is jouw favoriet voor backpacken in Europa?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

4 reacties op “Backpacken in Europa: ideaal voor een korte vakantie!”
 1. Dewi schreef:

  Leuk om te lezen! Hoewel Azië altijd aan mij blijft trekken, vind ik Europa ook echt fantastisch om te backpacken. Zoveel diversiteit! Een aantal jaar geleden zijn wij ook gaan interrailen en dat is inderdaad een hele mooie manier om meer van Europa te zien.

 2. Linda schreef:

  Europa is zo mooi en dat lijken we af en toe een beetje te vergeten. Wij gingen ooit met interrail naar Italië, zo leuk! Zo’n reis door Ierland en Spanje klinkt ook niet verkeerd 🙂

 3. Marcella schreef:

  Leuk, backpacken met de trein in Europa! Dat wil ik ook nog graag eens doen!

 4. Daphne de Vries schreef:

  Ik ben er inderdaad ook zo eentje die helemaal afreist naar de andere kant van de wereld, maar in Europa nog ontzettend veel te ontdekken heeft. Gaan we zeker doen, want er is zoveel moois te zien. Misschien toch ook maar eens met de trein. Hoewel ik het ook altijd zo fijn vind om een auto te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl