Sanne’s jaar 2017 in reizen, concerten en avonturen

In 2017 ging ensannereist drastisch op de schop. Ik ben nog steeds heel erg blij met deze nieuwe look & feel en natuurlijk maken Dianne en Talitha met hun blogs dit ook medemogelijk. Dank lieve meiden 🙂 Ik startte de start-up interviews die het erg goed doen qua lezers. In totaal publiceerden we 170! nieuwe artikelen. We bereiken maand na maand een nieuw bezoekersrecord.  Ik hakte de knoop door over het digital nomad schap en werkte op de mooiste plekken. In dit jaar maakte ik vooral veel korte reisjes in Nederland en Europa waarbij Ierland wel het hoogtepunt was. Toch was ik meer dan 60 nachten van huis. In dit blog blik ik terug op het jaar.

Dit jaar begon met een familietripje naar de Winter Efteling. Ik was er jaren niet geweest en wat een Anton Pieckdecor en vele lichtjes. Vervolgens organiseerde ik voor Amersfoort een blogtrip met Duitse bloggers. Het was ijskoud, maar de groep was lyrisch over de stad. Benieuwd naar Amersfoort in de Winter? Ik ging fossielen zoeken op de Maasvlakte en bezocht de kunstbeurs Art Rotterdam. In het voorjaar ging ik een dagje naar Leuven en vlak daarna op blogtrip naar Mechelen. Beide Belgische steden zijn echt aan te raden!

Op een prachtige voorjaarsdag kwam een droom uit. Ik ging namelijk een dagje met een Volkswagenbusje op pad. Ik moest en zou naar een veld van rode tulpen en ja hoor na uren lang rondtouren kon een fotoshoot beginnen.

In mei maakte ik een tripje naar Cambridge in Engeland. Wat een moois is hier te zien en wat een gezellige stad. Echt een aanrader om hier een paar dagen voor uit te trekken. Ik ging hier ook naar het concert van Michael Kiwanuka. Ik finishte een triatlon, bizar na zwemmen, fietsen en lopen! Met vrienden ging ik vervolgens een aantal weekenden weg en ik was regelmatig in Zuid-Limburg om de blogsabbatical van Naomi voor te bereiden en Rivierpark Maasvallei te bezoeken

Op 15 juli stapten we op het vliegtuig naar Ibiza. Om daar een week te ontspannen van het harde werken. Met zo’n droomvilla kan je ook bijna niet anders. Ik las in een week vijf boeken en het meest avontuurlijke wat ik ondernam was snorkelen en mijn beruchte zalm van de barbecue bereiden. En we gingen naar David Guetta, wat een show. De week erop verbleven we op de Veluwe, met bijna alleen maar regen. Ik klom wel door de bomen van een klimbos. Een groter contrast kon bijna niet. Ik ging nog een keer naar een waterpolotoernooi en daarna gelijk door naar Maastricht.

In oktober maakte ik mijn avontuurlijkste trip. Samen met Tikva en Saskia ging ik naar Killarney voor de bloggersconferentie TBEX en plakte daar wat dagen omheen. We reden de Ring of Kerry, ik ging per boot en fiets naar Gap of Dunloe (sta nog steeds te kijken van deze prestatie) vele kastelen en Cliffs of Moher en the Burren. Ik sloot af in Dublin met een city trip. 

Later die maand ging ik naar Naomi in Zuid-Limburg. We oogsten druiven in de wijngaard van Sint Martinus en ik verbleef in Valkenburg. De laatste trips van het jaar brachten me naar Middelburg in de winter en de kunststad Parijs waar ik met mijn nicht drie dagen lang door musea dwaalde. (blogs volgen nog!)

Mijn reisjaar in cijfers en 17 foto’s.

 • Mooiste moment: Het bereiken van de Gap of Dunloe en de zonsondergang bij Ladies View (zie grote hoofdfoto)
 • Sportieve prestatie: Een triatlon voltooid!
 • Mooiste zonsondergang: bij Ladies view
 • Aantal landen bezocht: 5: SpanjeBelgië (3x), Frankrijk, Ierland en Engeland
 • Aantal ‘trips’ in Nederland met overnachting: 11x
 • Aantal overnachtingen buitenshuis: 60: van hotel, appartement, vakantiehuis, luchtbed tot tentje.
 • Aantal keer voor werk: 4x (geen blogtrip)
 • Aantal stedentrips: 5: Leuven, Mechelen, Cambridge, Dublin, Parijs
 • Aantal keer gevlogen: 4x
 • Top 3 dagjes uit in Nederland:  Klimbos Simia, Raften op de Maas, Touren met de Volkswagenbus
 • Aantal concerten en festivals bezocht: 10  Michael Prins (2), John Mayer, Michael Kiwanuka, Tom Chaplin, David Guetta, Westlandse Cross (Guus Meeuwis/Racoon/Jeugd van Tegenwoordig), Kensington, Kris Berry, Summerlake

Top 3 blogposts van 2017

 1. Werken en reizen als Digital Nomad
 2. Wandelen en fietsen in de Maasvallei
 3. Stedentrip Sofia in Bulgarije: weg van de massa, goedkoop en andere tips (door Talitha)

17 favoriete foto’s van 2017

 

Leuven by night

wintertuin ursulinnenklooster MechelenP4077141

De prachtige Wintertuin in Mechelen

Op tour met de Volkswagenbus!

24 uur in Cambridge Wat te doen

King’s college Chapel in Cambridge

De finish is in zicht bij de triatlon!

Uitzicht over mijn geboortestad vanaf de Haagse kerktoren

Klaar voor vertrek om te raften op de Maas, Foto: Kim van Dam

Genieten bij Es Vedra op Ibiza

Grothuisjes bij ons snorkelbaaitje op Ibiza

De heide van de Posbank in volle bloei

Puur geluk

Killarney National Park

De Ruige Rotsen bij The Burren

Druiven oogsten bij wijngaard Martinus in Vijlen, Zuid-Limburg3Verdiend glas wijn na de druivenoogst bij Sint Martinus

Middelburg Winterstad

Centre Pompidou, zo gaaf!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl